Telegram Group Search
اصلاحاتی بر «پیش‌نویس پیشنهادی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره قانون تشکل‌های اجتماعی»

🔰تقویت نهادهای مدنی نسبت مستقیمی با ارتقای شاخص‌های مردم سالارانه دارد و در این عرصه هرگونه سیاست‌گذاری تقنینی باید به استحکام نهادهای مدنی و نه تضعیف آن بیانجامد.
در وهله اول باید از سعه صدر نظام تقنینی در جهت به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و ایجاد زمینه گفتگوی ملی در خصوص تدوین قانون مزبور ضمن به بازی گرفتن ذینفعان از جامعه غیردولتی و سمن‌ها تشکر کرد. این اتفاق مثبت مجرایی برای هم‌افزایی خردها و اشتراک اندیشه‌ها در جهت تقویت نظام تقنین برای مردم‌نهادهاست. راهبرد ممدوح مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نقطه عطفی برای آغاز یک گفتگوی چالشی و نقادانه و مشفقانه در خصوص ماهیت و کارکرد مردم‌نهادهاست.

🔰دوم، مساله در یک مقیاس وسیع‌تر تحلیل نظریه مبنای مقنن است. غایت مقنن حکیم تقنین هدفمند است. فلسفه تقنین برای این است که باری از دوش مردم برداشته و مسیری را برای خیر عمومی هموار سازد. نظم عمومی و خیر عمومی مساله اصلی مقنن است. با این وصف سه دیدگاه کلی در خصوص قانون‌گذاری برای مردم‌نهادها وجود دارد:

👈🏻 متن کامل

@Haajm
شهرداری تهران حکم تخلیه ساختمان «سرای غزل» را صادر کرده است؛

▫️تعطیل شدن ۵ مرکز حمایت از زنان آسیب دیده تهران طی ۳۲ ماه


🔰با حکم تخلیه‌ای که اردیبهشت امسال، شهرداری منطقه ۱۰ برای یکی از ساختمان‌های « طلوع بی‌نشان‌ها » صادر کرد، پنجمین مرکز حمایت از زنان آسیب دیده در شهر تهران هم تعطیل شد. « سرای غزل » یکی از مراکز متعلق به موسسه خیریه «طلوع بی‌نشان‌ها» بود که از چند سال قبل به زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب، خدمات حمایتی و بهداشتی و درمانی ارایه می‌کرد.

🔰ساختمان این مرکز، متعلق به شهرداری منطقه ۱۰ بود که ۴ اردیبهشت‌ماه امسال، حکم تخلیه این ساختمان به دست مدیرعامل «طلوع» رسید و حالا «سرای غزل» بعد از خانه خورشید (محدوده دروازه‌غار) موسسه نور سپید هدایت (محدوده میدان شوش) سرپناه شبانه زنان (محدوده دروازه غار) و سازمان پزشکان بدون مرز (محدوده مولوی) پنجمین مرکز ارایه خدمات حمایتی به زنان آسیب دیده و بی‌خانمان در شهر تهران است که ظرف ۳۲ ماه اخیر (از پاییز ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل می‌شود. / اعتماد

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-16099

@Haajm
«شبکه شرق» از تصمیم دانشگاه‌ها درباره مجوز تشکیل گروه‌های مجازی بالاتر از 100 نفر را گزارش می‌دهد؛

▫️قبض دانشجو

▫️دانشجویان حق شکایت و دادخواهی از تصمیمات دانشگاه‌ها نزد مراجع برون دانشگاهی را ندارند!

🔰 قانون اساسی جمهوری اسلامی حقوقی یکسان را برای عموم شهروندان در نظر گرفته و تاکید کرده که «همه افراد ملت اعم از زن و مرد، یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.» عموم شهروندان حق تشکیل آزادانه گروه در شبکه‌های اجتماعی و عضویت در آن را دارند و هیچ قانون و مقامی نمی‌تواند این حق را از آنان سلب کند (بخش سوم اصل 9 قانون اساسی)، بنابراین سلب این حق از دانشجویان نیز مصداق اعمال تبعیض ناروا است و براساس بند 9 اصل 3 قانون اساسی، ممنوع. قانون اساسی همچنین در اصل 22 تعرض به «حقوق» شهروندان را هم «ممنوع» کرده اما شیوه نامه انضباطی دانشجویان عملا مشغول این اقدام است و از قرار معلوم، راه اعتراض قانونی‌ای هم وجود ندارد.

متن کامل گزارش میلاد علوی را در لینک زیر بخوانید:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-930390

@sharghdaily
@Haajm
۱۵ می روز جهانی خانواده

🔰موضوع امسال با شعار «خانواده‌ها و تغییرات آب و هوایی» بر تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر خانواده‌ها تاکید دارد. توانمندسازی و تغییر عادات مصرف از جمله اقداماتی است که می‌تواند از آسیب پذیری شدید خانواده‌ها در مقابل سیل، زلزله، طوفان و خشکسالی جلوگیری کند.

@Haajm
داده‌های جدید درباره وضعیت کودکان کار و خیابان

▫️یافته‌های کتاب «پایان دادن به کار کودک در خیابان»، با آنچه مسئولان درباره کودکانی که در خیابان کار می‌کنند، بر زبان می‌آوردند، تفاوت‌های فراوانی دارد، این پژوهش‌ها از سوی چه کسانی اجرا می‌شود و چرا اهمیت آن به مرور زمان کاهش پیدا می‌کند؟

🔰نتایج تحلیل‌های این کتاب نشان می‌دهد که 75/3 درصد از کودکانی که در خیابان‌های تهران مشغول بودند، در بازه زمانی سال 92-91 به‌دلیل کمک به معاش خانواده کار کردند. در سال 96-95، ۴۴درصد کودکانی که در خیابان‌های۶ استان کشور کار می‌کردند اولین رابطه جنسی‌شان را زیر ۱۵ سال تجربه کردند و ۱۲ درصد کودکان کار در ۱۵ استان کشور هم در بازه زمانی 99-98 سابقه فرار از خانه را داشته‌اند.

🔰در فصل اول کتاب «پایان دادن به کار کودک در خیابان» وضعیت کودکان در موقعیت‌های خیابانی توصیف شده است. یافته‌های این فصل با استناد به پژوهش‌هایی است که سازمان بهزیستی و شهرداری تهران آن را سفارش دادند.

🔰«مرور نظام‌مند مطالعات کودکان خیابانی در دهه اخیر در ایران»، عنوان یکی از مطالعاتی است که متعلق به بازه زمانی سال‌های ۷۷ تا ۸۶ است. کودکان مطالعه‌شده اغلب پسر بودند و با گروه سنی بالاتر از ۱۲ سال. بُعد خانوار آنها بیش از پنج نفر و خانواده‌ها زیر خط فقر بودند. ویژگی‌های کار این کودکان، درآمد بسیار پایین، اشتغال به کارهای ساده و بدون مهارت مانند دستفروشی و پادویی بوده است. در آن بازه زمانی البته دستفروشی، فراوانی بالایی داشت.

🔰یافته‌های تحلیلی این پژوهش اما نشان می‌داد که شرایط نامطلوب زندگی کودکان در خانواده مثل آزار کودکان، اعتیاد و زندانی‌شدن والدین، ازهم‌پاشیدگی و بی‌سرپرستی کودکان و وضعیت اقتصادی خانواده ازجمله عوامل خطر برای ورود کودکان به خیابان است. از پیامدهای حضور کودکان در خیابان هم می‌توان به شرایط نامطلوب جسمی و روانی، اعتیاد به مواد مخدر، بزهکاری کودکان و آزارجسمی توسط ماموران نیروی انتظامی اشاره کرد.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

@Haajm
۲۵ می؛ روز جهانی بدون پلاستیک

🔰 آلودگی پلاستیک یکی از مهم‌ترین مسائل زیست محیطی است و این روز سعی دارد در خصوص آلودگی‌‌های پلاستیکی به ویژه پلاستیک یک بار مصرف اطلاع رسانی کند و شعارش این است: نخرید، قبول نکنید، از آن استفاده نکنید

@Haajm
۵ ژوئن روز جهانی محیط زیست است

🔰 امسال تمرکز این روز با شعار «سرزمین ما، آینده ما»، بر احیای زمین، توقف بیابان‌زایی و ایجاد مقاومت در برابر خشکسالی است.

@Haajm
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جان ساکنین این روستا در خطر است / هیچی ندارند و اگر به دادشان نرسند حتما بچه‌ها در گرما تلف می‌شوند

🔰حسن ظهوری _ روستای "گو" در استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی نیکشهر واقع شده است. مردم این روستان هرچه داشتند را سیل برد و خانه‌هایشان هم خراب شد.

🔰این روستا در جایی واقع شده که هیچ سایه‌ای وجود ندارد. یعنی تنها سایه مردم خانه‌هایشان بود و در تابستان دمای هوا به بیش از ۵۰ درجه می‌رسد. از طرفی روستا صعب العبور است و کسی به آن‌ها سر نمی‌زند.

🔰روستا پر از بچه است. بچه‌هایی که قطعا نمی‌توانند این گرما را تحمل کنند. چون روستا در منطقه سیل‌خیزی قرار دارد و باید به مکان دیگری منتقل شود. تا آن زمان آن‌ها به کولر و یخچال نیاز دارند./ عصر ایران

@Haajm
بیایید به کار کودک پایان دهیم
🎧فایل صوتی نشست «بیایید به کار کودک پایان دهیم»

🎙فرشید یزدانی
پیام روشنفکر
پریسا پویان
افخم صباغ
پیمان مغازه
جلوه جواهری
کاوه مظفری
دلارام علی


🗓۲۲خرداد ۰۳

@rahmaninstitute
آمار نزاع در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۷ سال اخیر به بالاترین حد خود یعنی بالای ۲۵۰ هزار مورد رسیده است

▫️هشدار درباره خشونت روزمره در ایران


🔰 در جامعه امروز ایران، خشونت چه وضعی دارد و خشونتگران و خشونت‌دیدگان چه کسانی‌اند؟ این مهمترین سوالی است که تعداد زیادی از جامعه‌شناسان، حقوقدانان و کارشناسان علوم سیاسی در «سمپوزیوم ملی علیه خشونت» دور هم جمع شدند تا به آن و بسیاری از دیگر سوال‌ها در این باره پاسخ دهند. بررسی ابعاد خشونت در ایران امروز، موضوع اصلی این سمپوزیوم بود و شرکت‌کنندگان در آن سعی کردند آخرین وضعیت خشونت در این روزهای ایران را به‌طور دقیق بررسی کنند.

🔰 عباس نعیمی‌جورشری، مدیر علمی و اجرایی سمپوزیوم به‌عنوان سخنران آغازین این نشست گفت که جامعه ایران در دوره معاصر فرازوفرودهایی تجربه کرده است که بسیاری از آنها متصف به خشونت بوده‌اند. تحولات جاری ایران در سال‌های اخیر نیز همواره وجهی از خشونت را پررنگ کرده است. پژوهش‌های اجتماعی بر این موقعیت صحه می‌گذارند؛ یعنی نمونه‌های فراوانی از بروز اعمال خشن در ایران مشاهده می‌شود. این خشونت سطوح متفاوت خرد، متوسط و کلان را در برمی‌گیرد؛ از رویدادهای بزرگ تا امور روزمره. اگرچه آمارهای دقیقی از این سطوح وجود ندارد، اما مطالعات موردی بیانگر افزایش ابعاد خشونت و مصایب ناشی از آن بوده است و براین مبنا ضرورت برگزاری نشستی با محور خشونت و اعلام هشدار نسبت به آن محسوس بوده است.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

@Haajm
چه كسی از علوم اجتماعی می‌ترسد؟

✍🏻 محسن آزموده

🔰در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري و در حالي كه شهردار تهران در مقام يكي از كانديداهاي تاييد صلاحيت شده توسط شوراي نگهبان در مناظره‌ها و برنامه‌هاي انتخاباتي وعده و شعارهاي جذاب مي‌دهد، خبر آمده كه شهرداري تهران قصد دارد انجمن جامعه‌شناسي را از ساختماني كه از ده سال پيش در اختيار اين انجمن قرار گرفته، بيرون كند و دستور به تخليه داده است. دكتر سعيد معيدفر، رييس كنوني انجمن جامعه‌شناسي ايران در گفت‌وگوي مفصلي با خبرآنلاين، به چند و چون موضوع پرداخته و توضيح داده كه اين انجمن از سال 1393 براي توسعه فعاليت‌هايش يك مركز آموزش‌هاي تخصصي با شركت مخاطبان عام تاسيس كرد. در آن زمان با مصوبه شوراي شهر وقت تهران، ساختماني در خيابان يوسف‌آباد در اختيار اين انجمن قرار گرفت. انجمن هم بنا به اعتمادي كه به شهرداري داشت، هزينه‌هاي سنگيني براي تجهيز امكانات آموزشي در اين مكان خرج كرده است.

🔰 اما انجمن جامعه‌شناسي در اين مكان چه مي‌كند؟ دكتر معيدفر در گفت‌وگوي مذكور مي‌گويد: كار انجمن فعاليت‌هاي آموزشي براي توانمندسازي و آموزش شهروندان است و در پايان نيز به شركت‌كنندگان دوره‌ها گواهي ارايه مي‌كند. او گفته: «اين كلاس‌ها با توجه به زمينه‌هاي كاربري آن و موقعيت بسيار ممتازي كه پيدا كردند، بعدها منشايي براي ديگر فعاليت‌هاي آموزشي براي نهادهاي ديگري شدند كه در اين كلاس‌ها شركت مي‌كردند و از اين منظر الگوي آموزشي اين كلاس‌ها بسط و گسترش يافت و آثار بسيار خوبي را در حوزه آموزش‌هاي آزاد علوم اجتماعي برجاي گذاشت. به ويژه از اين منظر كه اگر افراد خلاف شركت در كلاس‌هاي دانشگاه به قصد گرفتن مدرك، در اين كلاس‌ها بيشتر براي تقويت و توانمند‌سازي بنيه علمي و ارتباطي خود و جامعه شركت مي‌كردند. اين دسته از افراد مساله‌شان نه تنها اخذ مدرك نبود، بلكه با نيازهاي بزرگ‌تري در اين كلاس‌ها شركت مي‌كردند.»

🔰دكتر معيدفر در اين گفت‌وگو تاكيد كرده كه تاسيس اين مركز و تشكيل كلاس‌ها با همت زنده‌ياد دكتر قانعي‌راد، رييس وقت انجمن جامعه‌شناسي ايران صورت گرفت. از قضاي روزگار، همين روزها ششمين سالگرد درگذشت محمدامين قانعي‌راد (1334 -24 خرداد 1397) است، جامعه‌شناس فقيد ايراني كه يكي از فعال‌ترين اساتيد جامعه‌شناسي در ايران بود و به اذعان اكثريت اصحاب علوم اجتماعي در ايران، دوران رياست او بر انجمن جامعه‌شناسي (دوره‌هاي هفتم و هشتم از سال 1389 تا 1395) از درخشان‌ترين دوره‌هاي فعاليت اين نهاد محسوب مي‌شود. اينك برخورد ناصواب شهرداري اين ميراث ارزشمند را تهديد كرده و بود و نبود آن را دچار مخاطره ساخته است.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

@Haajm
2024/06/19 02:15:18
Back to Top
HTML Embed Code: